Eddy Logie uit Dadizele schrijft zijn eerste roman

Auteur Eddy Logie met zijn eerste roman 'Oscar Napoleon'. © jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Jarenlang zette hij zich in voor De Weekbode, maar nu is Eddy Logie uit Dadizele volop bezig met het schrijven van romans. Zijn eerste roman Oscar Napoleon, een verhaal over een seriemoordenaar, is sinds kort helemaal af.

Eind 2019 nam Eddy Logie na een jarenlange carrière afscheid van de journalistiek. De inmiddels 76-jarige Dadizelenaar bleef echter in zijn pen kruipen en volgde een cursus romans schrijven.

Volwaardig verhaal

“Ik schreef al dichtbundels, maar een volwaardig verhaal had ik nog nooit geschreven. Waarom zou ik dat nu niet doen?” Eddy begon met het schrijven van een spannend verhaal dat zich in Frankrijk afspeelt.

In Oscar Napoleon staat een seriemoordenaar centraal. De politie start een serieuze zoektocht op. “Eigenlijk verliep het schrijven van mijn eerste roman best vlot. Je hebt een verhaal in je hoofd en begint te schrijven. Ik heb soms nog wat veranderingen aangebracht, maar ben blij met het eindresultaat.”

Tweede verhaal is reeds af

Oscar Napoleon is voortaan beschikbaar voor de prijs van 20 euro. Wie het boek wil bestellen, kan bij Eddy terecht of een mailtje sturen naar eddylogie@skynet.be. Ondertussen is Eddy reeds volop bezig aan het schrijven van nieuwe verhalen. Een tweede verhaal is momenteel al klaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier