E-boeken worden vlot uitgeleend in de Izegemse bibliotheek

In de Izegemse bib kun je uiteraard ook nog de klassieke boeken ontlenen, maar ook de e-books doen het uitstekend.© gf
In de Izegemse bib kun je uiteraard ook nog de klassieke boeken ontlenen, maar ook de e-books doen het uitstekend.© gf
Wouter Vander Stricht

In september vorig jaar stapte de bibliotheek in een nieuw e-boekenplatform in en dat slaat bijzonder goed aan in Izegem. “Sinds de instap registreerden we meer dan tweehonderd unieke bezoekers die tot nu toe al bijna 1.700 e-boeken uitleenden via het boekenplatform”, zegt schepen van bibliotheek Kurt Himpe.

“Met het e-boekenplatform kunnen van thuis uit boeken op een smartphone, tablet of computer uitgeleend worden en na zes weken verdwijnen de boeken automatisch. Wie e-boeken via het platform wil lezen, kan twee e-boeken tegelijkertijd ontlenen.”

“De bibliotheek beschikt naast het e-boekenplatform ook over een eigen ruime collectie met 8.000 e-boeken, die elk jaar aangevuld wordt met recente en toonaangevende titels. Die e-boekencollectie kent jaarlijks ook meer dan 1.000 uitleningen”, verduidelijkt de schepen.

Zomeractiviteiten in de bibliotheek

“Deze zomer loopt de leesactie ‘Bestemming: bib!’ voor de tweede keer. Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestips, waar telkens een genre bij hoort. Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen de jongeren een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen, zoals dagtrips, boekenpakketten en boekencheques”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Deelnemende kinderen vinden inspiratie op Bieblo, een online tool die passende titels helpt kiezen en nauw aansluit bij onze bibliotheekcollectie. Zo krijgen de kinderen alleen suggesties die aanwezig en meteen beschikbaar zijn. Oudere kinderen kunnen terecht op Boekenzoeker, een website die een boeiende en heel diverse keuze garandeert.” De actie loopt tot en met 31 augustus en op 11 september worden de winnaars bekendgemaakt.

Het spannende boek

“Deze zomer besteedt de Izegemse stadsbibliotheek ook weer heel wat aandacht aan het spannende boek. In de bibliotheek is er een tentoonstellingstand opgesteld met heel wat recente titels. Ook dit voorjaar werd de collectie aanzienlijk uitgebreid en aangevuld met heel wat Amerikaanse, Scandinavische of Britse auteurs en Vlaamse kleppers. We koppelen de boeken ook aan onze eigen filmcollectie, want het misdaadgenre kreeg immers meer bekendheid via bewerkingen voor film en televisie”, besluit Nicolas Cappelle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.