Boekenbeurs Boektopia in Kortrijk gaat voor uitgebreide editie

© MAAIKE TIJSSENS Archief BELGA

Het boekenfestival Boektopia in Kortrijk breidt voor zijn tweede editie uit tot een volwaardige boekenbeurs. Onder het motto ‘lezen doet beleven!’ kunnen boekenliefhebbers eind oktober negen dagen terecht in Kortrijk Xpo voor onder meer lezingen, debatten en interviews met tal van auteurs.

Na een voorzichtige eerste editie vorig jaar, gaat Boektopia dit jaar voor een volwaardige boekenbeurs. “Negen dagen, driemaal groter, tien keer meer boeken”, klinkt het bij de organisatie. Gedurende negen dagen zullen tientallen auteurs uit binnen- en buitenland over de vloer komen voor lezingen, debatten en interviews. De organisatie lost alvast de eerste namen waaronder Nino Haratischwili, Neal Shusterman, John Boyne, Martin Heylen, Riadh Bahri en Delphine Lecompte.

Tijdens Boektopia zullen meer dan 200 voorstellingen, lezingen en signeersessies zijn. En er worden twee nocturnes georganiseerd. Daarnaast zal er ook in Kortrijk veel te beleven zijn tijdens de boekennegendaagse. “We gaan met veel plezier meehelpen om van Boektopia opnieuw de hoogdag van de boekenliefhebber te maken”, zeggen burgemeester Ruth Vandenberghe en schepen van Cultuur Axel Ronse.

Voorts komt er een aparte boekenhal voor kinderen. De organisatie wil jongeren zo liever en meer laten lezen. Zo kunnen kinderen boeken ontdekken in het voorleesbos.

Boektopia vindt plaats van zaterdag 29 oktober tot en met zondag zes november in Kortrijk Xpo. Vanaf 24 september volgt er meer info op de website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.