Boek over het Krekengebied

DOOR MICHEL WIJNE
Redactie KW

Binnenkort rolt het boek De Meetjeslandse Kreken van de persen. Gaea Rysselaere van Natuurpunt en Partners Meetjesland, natuur- en landschapsfotograaf Ludo Goossens en vormgever Steven De Dapper brengen het boek in eigen beheer uit. “We speelden al jarenlang met dit idee.”

Gaea, Ludo en Steven verloren hun hart aan het Meetjeslandse Krekengebied, een prachtige regio die zich uitstrekt van Middelburg tot Wachtebeke. In hun prachtig vormgegeven boek komen het ontstaan van het gebied, de evolutie van de natuur in het polderlandschap en de typische planten en dieren uitgebreid aan bod. “Naast ons drieën werkten Natuurpunters, biologen, archeologen en andere wetenschappers mee aan het boek. We waren echt verrast hoeveel mensen bereid waren om mee te helpen”, aldus Gaea, die de redactie van De Meetjeslandse Kreken voor haar rekening nam.

Luchtfoto’s met drone

Met meer dan tweehonderd foto’s van natuur- en landschapsfotograaf Ludo Goossens is het boek ook op het vlak van fotografie een absoluut pareltje. “Tijdens de coronaperiode ben ik heel intensief bezig geweest met de fotografie voor dit boek”, vertelt Ludo Goossens, die zelf in het Krekengebied woont. “De meeste foto’s werden exclusief voor dit boek genomen. Ook bijzonder is dat elk hoofdstuk begint met een recente luchtfoto van het gebied in kwestie. Om die foto’s met een drone te kunnen nemen, volgde ik een speciale opleiding.” Dankzij de typerende aanpak van ervaren vormgever Steven De Dapper is het boek ook wat betreft lay-out een topuitgave.

De Meetjeslandse Kreken verschijnt eind november. De voorintekenprijs bedraagt 38 euro. Met verzending betaal je 45 euro. Per verkocht exemplaar schenken de initiatiefnemers zes euro aan Natuurpunt Meetjeslandse Kreken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier