Bart uit Beveren heeft met ‘Niveau Acht’ zijn eerste boek uit

Bart Coorevits met zijn eerste roman, of er een vervolg komt is nog niet zeker.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bart Coorevits met zijn eerste roman, of er een vervolg komt is nog niet zeker.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Vanaf vandaag is het boek ‘Niveau Acht’ van Bart Coorevits verkrijgbaar. Voor Bart is de publicatie een absolute droom die uitkomt. “Ik verslind al heel mijn leven boeken, zelf een boek schrijven was voor mij een logisch vervolg”, vertelt Bart. Het resultaat is een meeslepende avonturenroman.

Bart Coorevits (36) woont sinds vijf jaar samen met zijn vrouw Marja De Backere en dochter Elise in de Wolfaardstraat in Beveren. Daarvoor woonde hij eerst 24 jaar in Tielt en later zes jaar in Meulebeke. Professioneel is hij actief in AZ Delta waar hij de voorraad en bestellingen qua voeding voor patiënten opvolgt. Lezen is altijd al een passie geweest voor Bart. “Ik heb altijd heel veel boeken gelezen, vooral fictie”, begint Bart te vertellen. “Het is fijn om je fantasie volop de vrije loop te laten gaan en mee te leven met het verhaal. Ik heb al heel lang een verhaal in mijn hoofd zitten. Een verhaal dat in de loop der jaren geleidelijk aan vorm kreeg, tot het voor mij een uitgemaakte zaak was: ik moest en zou er een boek van maken. Meteen ook een droom die in vervulling gaat.”

Inspiratie

Ruim drie jaar geleden is hij beginnen schrijven. “Er is natuurlijk nog een verschil tussen een verhaal in je hoofd zitten hebben en dat ook effectief op papier te zetten, het is niet dat ik een specifieke opleiding gekregen heb, maar ik ben wel veel met taal bezig en geniet van de cadans van de woorden die je kunt vormen”, aldus Bart. “Het schrijven gebeurde op de momenten dat ik niet bezig was met mijn job of mijn vele nevenprojecten. Ondertussen liet ik me door verschillende gebeurtenissen inspireren en wellicht ook beïnvloeden, al lag de verhaallijn op zich al van bij het begin vast. Ik wist wat er op welk moment zou gebeuren en ook hoe het boek zou aflopen. Ik wist zelfs het aantal pagina’s!”

“Ik wil mijn fantasie de vrije loop laten gaan”

Het resultaat is een avontuurlijke roman die zich afspeelt in het jaar 2030. “Wanneer Arjen in de ban raakt van de beeldschone Liese, wordt hij halsoverkop meegesleurd in een modern avontuur dat niet alleen zijn wereld, maar ook die van de hele mensheid op zijn kop zal zetten. Samen slaan ze op de vlucht. Doorheen een aaneenschakeling van spectaculaire en bizarre ontdekkingen komen ze te weten dat de ongezonde leefsituatie op aarde een rechtstreekse verantwoordelijke blijkt te hebben. Vooral in de verrassende acties die ze hiermee uitlokken, ondervinden ze werkelijk aan den lijve hoe fascinerend het leven wel in elkaar zit”, vat Bart kort samen.

“Al mijn projecten blijken op een of andere manier verweven te zijn met elkaar”

“Soms gaat het dieper en alles heeft ergens wel met elkaar te maken, maar het is niet dat ik een bepaalde boodschap wil meegeven.”

“Ik ben vooral blij, zelfs emotioneel, dat het boek eindelijk een feit is. Hier heb ik van gedroomd en eindelijk is het zover. Mijn project is nu al geslaagd, maar ik hoop toch om het boek met zoveel als mogelijk mensen te delen. Plannen voor een nieuw boek heb ik nog niet, we zien wel of en wanneer dat het geval is. Nu wil ik mij vooral focussen op enkele andere projecten”, gaat Bart verder.

moderne metal

“Ik ben altijd creatief bezig geweest, met schilderen of tekenen bijvoorbeeld, maar muziek is misschien mijn andere grote passie. Ik ben zanger en gitarist en speelde al in tal van groepen, met vooral stevigere gitaren. Nu focus ik mij op Neodays waarmee we moderne metal maken, het is slechts een van de vele projecten. Ik kan me ook uitleven in het schrijven van een liedjestekst en ik merk dat alles wat ik doe op zich verweven is met elkaar en dat is wel bijzonder. Ik ben van mening dat wanneer je verbeelding de vrije loop loopt, dat je nieuwe werelden kunt creëren en dat gebeurt eigenlijk in alles wat ik doe.”

‘Niveau Acht’ telt 240 pagina’s, kost 21,5 euro en is uitgegeven via Boekscout. Te bestellen in de boekhandel of via Bart zelf: metal_co@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.