An-Sofie Noppe en Ward Snauwaert stellen muzikale West-Vlaamse uitlaatklep Oltid Olsan voor

Singer-songwriter An-Sofie Noppe, afkomstig van Watou, en Bruggeling Ward Snauwaert hebben elkaar gevonden in het West-Vlaamse muziekproject Oltid Olsan. Met het nummer ‘Wa moek ik doen’ komen ze nu voor het eerst naar buiten.

Oltid Olsan is de creatieve uitlaatklep van producer/gitarist Ward Snauwaert en singer-songwriter An-Sofie Noppe. Een blend van twee West-Vlaamse dialecten, Brugs en Watous, gerijpt in de velden van Nevele.

An-Sofi Noppe staat al enkele jaren als frontvrouw op de planken met haar solowerk. Na het succes van haar debuutplaat ‘Wij Blijven Hier’, waarmee ze live langs onder ander Festival Dranouter, Gentse Feesten en Boterhammen in het Park (AB) trok, keerde de Nederlandstalige singer-songwriter terug naar haar West-Vlaamse roots.

Ward draait al geruime tijd mee als producer/gitarist en sound designer. Hij werkte onder meer samen met Berlaen, Born Crain, Stoomboot, Senne Guns, Raf Walschaerts…. Live is hij vooral aan het werk te zien als een derde van Berlaen Trio. Samen met Wouter Berlaen producete hij An-Sofie?s twee laatste platen.

Verboden liefde

Nu brengen ze voor het eerst samen een nummer uit. ‘Wa moek ik doen’ is onder meer te beluisteren op Spotify. “‘Wa moek ik doen’ lag al een tijdje te sluimeren”, vertelt Ward. “Maar pas toen An-Sofie in beeld kwam pasten alle puzzelstukken in elkaar.”

Ward trok samen met An-Sofie de studio in om de finale versie ‘Wa moek ik doen’ op te nemen. Ze kregen daarbij steun van Wouter Berlaen op de bas en Wouter Van Tornhout op de drums.

“‘Wa moek ik doen’ is een verhaal over een verboden liefde, een roadtrip en de laatste dagen van de zomer”, zegt An-Sofie, die hun muziek omschrijft als “eerlijke melancholische indiepop met een flinke streep Americana. Vibes van Angus and Julia Stone en Better Oblivion Community Center zijn nooit veraf.”

Oltid Olsan bracht ook een live versie van ‘Wa moek ik doen’ in een ‘oede scheure’ die te bekijken is op Youtube. (TOGH)

www.oltidolsan.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.