Actrice Tine Reymer neemt eerste album op in Oostende

Tine in de reeks Sedes & Belli op Eén. © VRT - TV1
Redactie KW

De misdaadreeks Sedes & Belli van Eén was het magnus opus van actrice Tine Reymer (Belli). Een decennium later is ze nog steeds verknocht aan Oostende. Tine zaaide er de kiemen voor Thrill My Soul, haar eerste eigen ‘Reymer’-album.

Tine Reymer heeft al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. In het verleden was ze onder meer betrokken bij El Tattoo del Tigre, Flowers For Breakfast en Billie King. De actrice schuift zichzelf in de eerste plaats naar voor als muzikante en zangeres.

“Ik verbleef een kleine twee jaar in Oostende tijdens de opnames van de reeks Sedes & Belli. Ik woonde er een tijdje in een appartement. Mijn partner en ik gingen daarvoor ook al vaak naar Oostende, maar door er te gaan wonen is mijn hart helemaal opengebloeid voor die stad.”

“Voor mijn nieuwe plaat zocht ik een plek om even te ontsnappen aan de drukte van twee kleine kinderen. Ik wou rustig op mezelf kunnen werken aan mijn muziek en huurde een appartement in Oostende. Twee keer per week trok ik gewapend met een gitaar, versterker, keyboard, laptop en percussie-instrumenten van Antwerpen naar de zee. Ik kon er mezelf terugtrekken en gaan jammen, een fijne herinnering. Geïsoleerd werken kan heel veel doen met een mens.”

Tine Reymer pakt als Reymer uit met 'Thrill My Soul', haar eerste solo-album. (Foto Diego Franssens)
Tine Reymer pakt als Reymer uit met ‘Thrill My Soul’, haar eerste solo-album. (Foto Diego Franssens)

“De nummers zouden anders klinken mochten ze in een andere stad zijn opgenomen. Oostende had effectief wel een invloed. Het deed deugd om eens buiten mijn Antwerpse comfortzone te treden. In een huishouden met kleine kinderen zijn er zoveel omstandigheden waardoor je altijd wel een excuus hebt om niet aan de piano te zitten of de gitaar vast te nemen. Als je talent ziet als een vlammetje en je zet er een stolp op, dan dooft dat uit zonder lucht. Zeelucht was de brandstof die ik nodig had.”

Lees hierover meer in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier