https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

4 stappen om De Mol te ontdekken

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Vanavond is het zover. Dan start onze mollenjacht. De kandidaten van De Mol zijn bekend: Bruno, Laure, Bart, Dorien, Salim, Els, Christian, Alina, Gilles, Jolien. Stiekem duimen we voor Els uit Aarsele en Jolien uit Ingelmunster (woont nu in Gent). Om de mollenvangst wat makkelijker te maken, heb ik 4 belangrijke stappen om de Mol op te speuren even op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Stap 1: probeer vertrouwd te raken met de namen.

Ik overloop ze kort van links naar rechts:

– Bruno (50) is technisch directeur bij een bouwbedrijf.

– Laure (46) is management assistant en werd tweetalig opgevoed, vandaar haar Franstalig accent.

– Bart (43) is advocaat en de groepspot interesseert hem niet. Hij wil de mol ontmaskeren.

– Dorien (27) is sauna-uitbaatster en wil genieten van het avontuur. Ze behaalde ook een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen.

– Salim (28) is shopmanager in een UGC-bioscoop en voetbalt in zijn vrije tijd.

Els (51) is lerares in de Vrije basisschool De Wijzer en bijzonder actief in het verenigingsleven in Tielt en omstreken. Ze zegt: “Mensen die me goed kennen denken dat ik een open boek ben, maar ze weten niet dat ik ook heel goed kan zwijgen als het nodig is.” Dit klopt perfect, want toen ze wist dat ze mee mocht doen aan ‘De Mol’ liet ze iedereen weten dat ze lange tijd out was door een depressie.

4 stappen om De Mol te ontdekken

– Christian (26) heeft dwerggroei en is zo de allereerste mollenvanger met een fysieke beperking. Na zijn studies Handelsingenieur werkt hij als consultant in Brussel.

– Alina (20) studeert nog en heeft als jongste kandidate misschien wel het hardste levensverhaal. Ze werd geboren in Almaty, Kazachstan, maar verhuisde nog voor haar eerste verjaardag met haar ouders naar België. Het huwelijk liep vrij snel spaak, waarna ze met haar mama bijna tien jaar lang zonder papieren ondergedoken verbleef in ons land.

– Gilles (29) is medevennoot van een brasserie en een bakkerij in Wilrijk.

Jolien (25) werkt bij een bank, waar ze via sociale media alle communicatie met klanten verzorgt. Ze heeft zich een persoonlijk doel gesteld om tijdens dit avontuur nergens ‘neen’ op te antwoorden.

4 stappen om De Mol te ontdekken

Stap 2: Hou er rekening mee: vroeg of laat mollen ze allemaal!

Sommige kandidaten hebben er een handje van weg om zichzelf bewust of onbewust verdacht te maken. Op die manier zetten ze niet alleen hun medekandidaten maar ook jou op het verkeerde been! Ondertussen zoeken zij wel zelf naar de echte Mol en op deze manier valt die echte Mol nóg minder op. Probeer daar zeker alert voor te zijn!

Stap 3: Opgepast, want… ook het montageteam molt mee!

De programmamakers bepalen door de montage wat jij als kijker te zien krijgt. Als de Mol iets té opzichtig een opdracht doet mislukken, dan zal dit in de huiskamer niet uitvoerig te zien zijn.

De Mol krijgt het echter Spaans benauwd wanneer zij of hij door andere kandidaten wordt geconfronteerd met haar/zijn falen. Hou die interactie tussen de kandidaten dus zeker in het oog, want deze is minstens zo interessant als de opdracht zelf!

Wat ook met de nodige aandacht moet bekeken worden is de keuze wie welke taak krijgt toebedeeld tijdens een opdracht. Voor de Mol is het handig meegenomen om op een ‘sleutelpositie’ te zitten, waar hij/zij een bepalende rol heeft tijdens een opdracht om deze (natuurlijk) te doen mislukken. En last but not least… wie verdient het minste geld voor de groepspot?

4 stappen om De Mol te ontdekken

Stap 4: Ollemolle Mol! Jaag mee met de Mollengroep

Deze vierde stap heb je al gezet. Door mijn blogs te lezen heb je dat beslissend voetje voor. Met deze kleine stap in de juiste richting zet je een grote stap richting ontmaskering van De Mol.

De Mol, een spel van vertrouwen, een spel van verraad, een spel van verrassingen…

‘Ollemolle Mol’! Volg het bij ons op www.kw.be/ollemollemol

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten