Oostendse Gianni samen met Eilish in finale Love Island

© SBS Belgium
Redactie KW

Oostendenaar (en de enige overgebleven West-Vlaming) Gianni Aneca (22) zit in de finale van Love Island. Hij vormt er een koppel met de Nederlandse Eilish. Op zondag 11 oktober weten we wie de villa uitstapt met een mooie som geld.

In Love Island gaan enkele jonge vrijgezellen op zoek naar ware liefde. Ze verblijven in een luxueus vakantiehuis in Gran Canaria. Dag en nacht staan ze onder toezicht van camera’s. Tijdens het spel kunnen ze een koppel vormen met een andere vrijgezel. Alleen als ze een koppel vormen, kunnen ze in de villa blijven. Maar nu en dan valt ook een koppel af, tot er uiteindelijk nog vier koppels overblijven die de finale mogen spelen. Het is de kijker thuis die beslist over het lot van de koppels.

Serieuze kanshebbers

Gianni en Eilish, het kersverse koppel dat gevormd werd op Love Island, wordt getipt als het populairste koppel en serieuze kanshebber om de finale te winnen. Gianni en Eilish stapten op hetzelfde moment binnen in de villa op Gran Canaria, exact 11 dagen na de start van het programma. Ondertussen waren de koppels al gevormd, maar daar trokken Gianni en Eilish zich niets van aan. Uiteindelijk vielen ze voor elkaar en vormen ze het eerste officiële koppel op Love Island. De reacties liegen er niet om. Zowel in België als in Nederland is het koppel erg populair.

Op zondag 11 oktober wordt de finale uitgezonden. Wie de finale als koppel wint neemt een mooie geldprijs mee naar huis. Voor Gianni en Eilish is het nu al duidelijk dat ze vooral de liefde voor elkaar hebben gewonnen. Love Island is zowel op Vier en Vijf bij ons als op RTL 5 in Nederland te zien. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier