Nachtelijke opendeur in musea en galeries in Oostende

Redactie KW

Op zaterdag 17 februari vindt de Nacht van de Musea en de galerieën plaats. Op maar liefst 32 verschillende locaties kan je gratis kunst bewonderen en tezelfdertijd genieten van een streepje muziek.

De stedelijke cultuurdienst mag voor de editie 2018 rekenen op de medewerking van twee fotostudio’s, zes musea en vierentwintig galerieën. De Nacht is eigenlijk een halve dag, want dit jaar kan het publiek al vanaf 14 uur aan zijn bezoekronde beginnen. “Vorig jaar kwamen ruim tweeduizend mensen een kijkje nemen”, zegt schepen van Cultuur Bart Plasschaert. “Door de deuren nu al in de namiddag open te zetten, hopen we nog meer belangstellenden aan te trekken. De miniconcerten die de leerlingen van het Conservatorium aan Zee op de verschillende stopplaatsen verzorgen, vormen ongetwijfeld een extra stimulans om het uitgestippelde parcours te volgen. In de avonduren is dat overigens speciaal verlicht, wat de bijzondere sfeer van het evenement nog zal versterken.”

Koffie en kunst

Behalve de bekende locaties van de editie 2017 staan er vijf nieuwe adressen in de folder van de Nacht: Art Gallery Coolen (Weeshuisstraat 14), Latuvu (Van Iseghemlaan 103), Studio 221 (Nieuwpoortsesteenweg 221), Kunstgalerie Anmigo (Witte Nonnenstraat 61) en Zigzag Art-Bar (Romestraat 6). Peter Van Ruysseveldt, exploitant van de ZigZag Art-Bar is enthousiast: “Het is niet enkel een unieke gelegenheid voor wie van kunst houdt, maar ook voor een eerste kennismaking met dit cultuurfacet. Op die manier wordt de drempel een stuk verlaagd en dat is wat wij met onze combinatie horecazaak-kunstgalerie ook beogen. De mensen stappen binnen om een hapje te eten of een koffie te drinken en worden hier – heel ongedwongen – geconfronteerd met de geëxposeerde kunstwerken.” Het filmpje op de website www.oostendecultuurstad.be doet je nog meer goesting krijgen om een ‘nachtje’ te stappen, van het ene museum naar de andere galerie wel te verstaan… (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier