Moerbrugse ‘Boomkwekers’ winnen ParkPop-quiz

Rond middernacht maakte de jury bekend dat 'De Boomkwekers' de eerste plaats op de ParkPop-quiz 2019 behaalden. Samen met de quizmaster mochten ze op de foto. © (Foto PH)
Redactie KW

De grote ParkPop-quiz die het festival voorafgaat, mocht weer rekenen op heel veel belangstelling. 80 ploegen waren ingeschreven.

Koen Sörensen leidde alles in goede banen zodat er weer een riante geldsom aan de scouts kan meegegeven worden. Een serieuze bijdrage van Koen en het ParkPop-comité om de werking van FOS 207 De Eekhoorn te ondersteunen.

“Veel variatie in de vragen en een enthousiaste quizmaster zorgen steeds voor een heel aangename quiz”, merkt Leen Vandierendonck (59) op. “Vooral de muziekronde waarbij Koen iedereen aan het zingen brengt, is altijd machtig.” Een teamgenote van Leen is ook wel tevreden maar heeft het wat moeilijk met het tijdsgebruik: “Waarom moet er al na twee rondes een pauze zijn? En waarom moet een quiz waarvan de start om 19 uur was aangekondigd, pas om 19.50 uur beginnen?”

De ‘Boomkwekers’, allen bewoners van de Boomkwekerijstraat in Moerbrugge, maalden daar alvast niet om. Zij behaalden de eerste prijs en mogen naast de vele naturaprijzen die ze ontvingen ook een nachtje uitslapen met half pension in Houffalize, dankzij een waardebon van Vaya Mundo. “Wij doen eigenlijk maar één quiz op een jaar”, vertelt Stephanie Witters van het winnende team. “We nemen al negen jaar deel maar het is de eerste keer dat we op de eerste plaats komen te staan. Onze ploeg had verrassend genoeg meer dan 24 punten voorsprong op de tweede. Ik denk dat het vooral de breinbrekers en de muziekronde zijn die ons de overwinning bezorgden.” Naast Stephanie Witters bestond het team verder nog uit Frank Devlieghere, Frederic Dursin, Kurt De Soete en Erlend Van Kelf. Zij poseren samen met organisator en presentator Koen Sörensen op de foto.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier