Kunstenparcours Contrei Live start een maand later

Project vlottende tuinen op de Leie van Michel Desvigne. © Leiedal
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De raad van bestuur van Leiedal besliste om de startdatum van het kunstenparcours Contrei Live te verschuiven naar 9 juli 2020 omdat er geen zicht is op de duurtijd van de federale gezondheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Contrei Live is een kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Zestien kunstenaars en ontwerpers nodigen het publiek uit om de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan.

Intercommunale Leiedal meent dat het belangrijk is om de voorbereidingen voor Contrei Live verder te zetten. Contrei Live is geen massamanifestatie maar een artistiek-cultureel evenement dat bezoekers uitnodigt om landschappen in Zuid-West-Vlaanderen te verkennen. Contrei Live voegt daar een betekenisvolle en kunstzinnige dimensie aan toe. De uitgewerkte fietsroutes stimuleren bovendien om te blijven bewegen, in lijn met de vandaag geldende afstandsmaatregelen. Uiteraard zal Leiedal de federale maatregelen nauwgezet verder opvolgen en naleven.

Tijdeloze golven van Zilvinas Stasiulevicius.
Tijdeloze golven van Zilvinas Stasiulevicius.© Leiedal

We hopen dat de inwoners van onze regio deze zomer, na deze uitzonderlijke periode met haar al even uitzonderlijke maatregelen, het kunstenparcours Contrei Live via de drie fietslussen vrijuit zullen kunnen verkennen. Fietsen in de openlucht, verrassende plekjes ontdekken aan de hand van de bezoekersgids of de mobiele website en reflecteren op en over het water in onze regio. Hopelijk kunnen bezoekers op dat moment ook al eens opnieuw halt houden aan een van de vele horecazaken langs de fietsroutes. Want ook voor deze ondernemende mensen zijn het harde tijden”, klinkt het.

Toevallige inkijken van Patrick Ceyssens.
Toevallige inkijken van Patrick Ceyssens.© Leiedal

Het kunstenparcours Contrei Live is gratis te bezoeken van 9 juli tot 26 oktober 2020. In juni lanceert Leiedal de online game Contrei Live om je alvast goesting te doen krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier