Jarig Kneistival breekt alle toeschouwersrecords

K's Choice, de rockband met Gert en Sarah Bettens, mocht Kneistival 2015 afsluiten. © DM
Redactie KW

Kneistival, het muziekfestival in Knokke-Heist vierde van zondag 19 tot zaterdag 25 juli zijn dertigste verjaardag.

De feestweek werd een fantastisch succes. Avond na avond vulde de put van Heldenplein zich met duizenden muziekliefhebbers. Met meer dan 40.000 toeschouwers werden alle records verbroken. K’s Choice, de Antwerpse rockband met Sarah en Gert Bettens die deze zomer enkel in Knokke en Peer te zien zijn, zette zaterdagnacht met een bijzonder gesmaakt optreden een punt achter de dertigste editie van Kneistival.

Het gratis festival dat door de gemeente Knokke-Heist georganiseerd wordt, kende dit jaar een nooit geziene opkomst. Absolute toppers onder de optredens waren Filip Kowlier , Kenji Minogue, les Truttes, the Levellers en Suzanne Vega die op haar Europese tournée slechts éénmaal in België te gast was. De organisatie voegde dit jaar een aantal nieuwe elementen aan het festival toe die zorgden voor een prima ambiance. De ruime bar, leuke interventies door Radio Feelgood en de extra toiletten werden erg geapprecieerd.

Ook de weergoden waren het kustfestival gunstig gezind. Enkel de voorbereidingen op de laatste dag van het festival waren door het gure weer even moeilijk maar ook dat dat kon de pret niet bedreven. Kneistival 2015 kende een fantastische verjaardagseditie.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier