‘Hottentrotters’ trekken de wereld rond in 320 dagen

Veel souvenirs konden Terence Arschoot en Vanessa Schuermans niet meenemen in hun trekzakken. "Maar de herinneringen leven voort in de duizenden foto's en in ons dagboek." (Foto WVH)
Redactie KW

2015 blijft voor Terence Arschoot (29) en Vanessa Schuermans (29) voor altijd het jaar van de grote wereldreis. In de zomer van 2014 besloten ze hun huis in Gent te verkopen en hun jobs op te zeggen om een jaar lang met z’n tweetjes de wijde wereld in te trekken. De tocht bracht hen – letterlijk – van Afrika tot in Amerika. Negentien vluchten, twee duikbrevetten en een rugzak vol levenservaring later zijn ze nu klaar om hun leven opnieuw op te bouwen. Aan de kust weliswaar, dichtbij hun familie.

Het idee voor die reis komt van Vanessa. “We woonden al tien jaar in Gent. We hadden het allemaal wat gezien en waren op zoek naar iets nieuws. We hadden voor onszelf al uitgemaakt dat we zouden terugkeren naar de kust, maar we wilden ons hoofd eerst eens goed leegmaken. Toen hebben we beslist om alles achterwege te laten en samen een jaar rond te reizen. In juni 2014 hebben we ons huis te koop gezet, een maand later was het verkocht. In september hebben we ons werk opgezegd en in december zijn we samen met een vriend vertrokken naar Zuid-Afrika”, vertelt ze.

“Mijn stiefbroer woont daar met zijn vriendin. We zijn van Johannesburg naar Kaapstad gereisd en we hebben er de feestdagen doorgebracht samen met een aantal Belgische vrienden die daarvoor waren overgevlogen”, pikt Terence in. “Het was eigenlijk het enige deel van onze reis dat redelijk gepland was. Voor de rest lieten we de indrukken op ons afkomen en hielden we gewoon in de gaten wanneer onze visums zouden verstrijken”, lacht hij.

Sociale media

Het thuisfront heeft de hele reis nauwgezet kunnen volgen, want het koppel plaatste foto’s op sociale media voorzien van de hashtag #hottentrotters. “Dat is een samentrekking van Hottentot – een volk in Zuid-Afrika, waar onze trip startte – en trotten, rondtrekken”, legt Terence uit. “Ik was op voorhand wel al wat met fotografie bezig, maar heb me speciaal voor de reis een goed toestel aangeschaft. We hebben een paar duizenden foto’s en een selectie daarvan postten we op Instagram, Facebook en Flickr. Vanessa hield een dagboek bij waarin ze namen en recepten schreef en zo ook ons budget in de gaten hield. Ik heb er zelf nog niet in gebladerd, want de herinneringen zijn nog te vers. Zo’n wereldreis kunnen we echt iedereen aanraden.”

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier