Het Q-Beach House komt deze zomer voor de tiende keer naar Oostende

Q-Dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zijn klaar voor een zomer op het Oostendse strand. © JRO
Redactie KW

Dinsdag werd symbolisch ‘de eerste schup’ in het zand gestopt voor de opbouw van het Q-Beach House, dat inmiddels aan haar tiende editie toe is. In juli en augustus zal dus opnieuw live radio worden gemaakt op het strand.

Het Q-Beach House staat dit jaar in het teken van ‘You Make The Summer’ en werd in een gloednieuw jasje gestopt. Het radiostation brengt Miami Beach naar Oostende. “In plaats van de boot vorig jaar komt er dit jaar een echte lifeguard tower, waar drie dingen te vinden zijn: een radiostudio op de eerste verdieping met uitzicht op de zee en het terras, op de benedenverdieping komt dan een Prison Break Escape Room. Daarin moet je uit een cel ontsnappen in groepjes van vier personen. Aan de achterkant van de lifeguard tower gaan de Oostendse redders hun werk doen. De toren wordt dus ook de echte uitkijkpost van de redders”, legt Q-DJ Maarten Vancoillie uit.

Sunset Concerten

Opnieuw staat het Q-Beach House garant voor heel wat Sunset Concerten die dikwijls gepaard gaat met een ware volksverhuizing. Afgelopen zomer zagen we daar nog Bob Sinclair en Lost Frequenties aan het werk en ook de meisje van K3 kwamen er langs. “Wie er deze zomer allemaal komt, weten we zelf nog niet. Daar is het team nog volop mee bezig. Wel kan ik zeggen dat het allemaal toppers zullen zijn”, gaat Q-DJ Dorothee Dauwe verder. “Telkens zal live radio gemaakt worden van 10 uur tot 22 uur. Er zullen ook heel wat Q-DJ’s presenteren, waaronder Maarten en ikzelf, Wim Oosterlinck, Vincent Fierens en Marie Monballiu. Daarnaast laten we ook heel wat luisteraars aan het woord die ons en de andere luisteraars vertellen over hun zomerplannen. Het wordt alvast een zomer om naar uit te kijken.”

(JRO)