Festiviteiten in Veurne voor 80ste verjaardag Will Tura uitgesteld

Will Tura op de Markt van Veurne. (foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

“Het stijgend aantal coronabesmettingen en lokale opflakkeringen maakt het onverantwoord om een groot publiek bij elkaar te brengen uit heel het land zonder bovenmatige risico’s te nemen”, lichten burgemeester Peter Roose en schepen Celine Mouton toe. Daarom worden de geplande festiviteiten naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Will Tura op de Grote Markt en de onthulling van zijn beeld uitgesteld naar een latere en veiligere datum.

“De enige juiste verstandige beslissing”, benadrukken Will Tura en het Veurnse stadsbestuur. “Het is met heel veel spijt in mijn hart, maar we kunnen niet anders”, aldus Will. “Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat er mensen besmet worden met het coronavirus omdat ze op mijn verjaardagsfeest aanwezig waren. Laten we daarom samen mijn verjaardag vieren elk in onze veilige bubbel en thuis luisteren naar Radio 2 en kijken naar Eén. Laten we samen mijn beeld in Veurne onthullen wanneer het in alle veiligheid zal kunnen. Wanneer er een vaccin zal zijn en wanneer we het virus hebben kleingekregen.”

De vele Will Turafans zullen op 2 augustus wel bijna de hele dag kunnen doorbrengen met hun idool.

Terugblik

Christel Van Dyck blikt tijdens Tura 80 tussen 10 en 13 uur samen met Will terug op onvergetelijke momenten uit zijn leven en carrière. De hele uitzending is live te volgen in de Radio 2-app en op Eén. Van 13 tot 16 uur viert Radio 2 samen met de fans verder, met nog meer verjaardagswensen en unieke muziek- en archieffragmenten. ‘s Avonds duikt Eén dieper in het leven en de carrière van Will Tura met de documentairefilm ‘Hoop doet leven’ van Dominique Deruddere. Bij VTM presenteert gastheer Luk Alloo vanaf 20.30 uur de ’80 jaar Will Tura verjaardagsshow’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier