Erik Desimpelaere nieuwe directeur Conservatorium Kortrijk

Erik Desimpelaere aan de piano met achteraan Peter Verhoyen en schepen van Kunstonderwijs Kelly Detavernier. © LOO
Redactie KW

Erik Desimpelaere wordt op 16 maart officieel de nieuwe directeur van het Conservatorium Kortrijk. Hij volgt Peter Verhoyen op die eind februari afscheid neemt.

Erik Desimpelaere (29) is pianist, componist en dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest en de Koninklijke Harmonie Vooruit Harelbeke. Sinds 2016 is Eric aan de slag in het Conservatorium Kortrijk als leerkracht compositie en muziektheorie.

“Ja, ik ken het huis”, lacht hij. “Met onze aanwezigheid onder één dak met een aantal andere partners hebben we sterke troeven in de hand om verder te kunnen groeien. We willen een sterke pijler zijn in het educatieve aanbod in de stad.”

Van 2015 tot 2020 maakte Peter Verhoyen van het Conservatorium een open huis voor iedereen. “Ook kinderen van 6 jaar. Het aanbod groeide onder meer met cabaret & coldy en dj.”

Het aantal leerlingen steeg van 1.670 naar 1.994. Na zijn afscheid zal Verhoyen focussen op zijn muzikale carrière als eminent piccolospeler en fluitist. “Een mooi aanbod om internationaal verder te kunnen werken als musicus kon ik niet lagen liggen”, aldus Peter.

Erik Desimpelaere is Master of Arts in de Muziek/Compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Master of Arts in de Muziek/Piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam een Bachelor of Arts in de Muziek/Orkestdirectie. Na zijn officiële aanstelling stopt Erik met dirigeren bij het Kortrijks Symfonisch Orkest.

(PV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier