Vrachtwagenchauffeur die al bijna twee jaar zonder rijbewijs rijdt, loopt tegen de lamp in Kortrijk

De politie liet nu alvast weten dat er nog dergelijke controles komen.© Politie Vlas
De politie liet nu alvast weten dat er nog dergelijke controles komen.© Politie Vlas
Annelies Nollet

Donderdag voerden de politiezone Vlas (Kuurne, Kortrijk en Lendelede) en de Vlaamse Overheidsdienst Omgeving en Handhaving een gezamenlijke controleactie op afvaltransporten uit. Er werd slechts een boete uitgeschreven voor inbreuken op de wetgeving rond het vervoeren van afval. Maar één vrachtwagenchauffeur waaide tegen de lamp omdat hij geen geldig rijbewijs had.

De leiding van de controleactie was in handen van de verkeerspolitie. De controlepost stond opgesteld in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Exact 23 vrachtwagenchauffeurs, zowel van nationale als internationale transporten, werden door de verkeerspolitie aan de kant gezet.

De inspecteurs van de Vlaamse Overheid stelden voor inbreuken op het afvaltransport een proces-verbaal en drie schriftelijke waarschuwingen op.

Daarnaast stelde de verkeerspolitie ook nog bijkomende inbreuken vast. Een bestuurder bleek op pad zonder geldig rijbewijs. Sterker nog zijn rijgeschiktheidsattest was vervallen sedert september 2019. Hij kreeg een boete en mocht niet verder rijden.

Een vrachtwagen bleek te breed. Ook daarvoor werd een pv opgesteld. Drie bestuurders konden geen correcte boorddocumenten voorleggen (inschrijvingsbewijs of keuringsbewijs of verzekeringsbewijs). Tot slot werden ook drie waarschuwingen opgesteld

“De controles verliepen in een vlotte samenwerking en zonder incidenten. Binnenkort plannen beide partners dan ook een nieuwe gezamenlijke actie”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.