Voormalig postbode krijgt dertig maanden cel omdat hij bankkaarten onderschepte

© belga
Redactie KW

Een voormalige postbode uit Bredene heeft in de Brugse strafrechtbank dertig maanden cel gekregen voor verduistering. De man onderschepte kredietkaarten en haalde er geld mee af.

De feiten kwamen in het najaar van 2018 aan het licht toen Bpost diverse klachten binnenkreeg over verdwenen poststukken. Onderzoek wees uit dat toenmalig postbode Jebby D. (35) tijdens zijn rondes in Oostende en De Haan geregeld brieven en pakjes meenam naar huis. Tijdens een huiszoeking werden heel wat van die stukken aangetroffen. Volgens het parket onderschepte de man ook kredietkaarten die door de bank waren opgestuurd naar klanten. Twee keer slaagde hij erin om met zo’n kaart 600 euro af te halen. In vijf andere gevallen bleef het bij een poging.

Verder stal hij ook 1.355 euro pensioengeld van een 83-jarige Oostendenaar. “Hij probeerde zijn eigen financiële problemen op te lossen op de kap van anderen”, stelde de procureur. D. werd intussen ontslagen bij Bpost. Verder onderzoek wees uit dat de man in 2017 ook brieven en mails had vervalst om een autofinanciering los te weken. Als klap op de vuurpijl vervalste hij ook een medisch attest om langer thuis te kunnen blijven van zijn werk.

De man kwam niet opdagen voor zijn proces.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten