Vijf jaar cel gevorderd voor aanranding van stiefdochter

Redactie KW

Een 43-jarige man uit Ichtegem heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid van zijn minderjarige stiefdochter. M.D. houdt vol dat hij het slachtoffer slechts eenmalig betastte. Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar gevangenisstraf, deels gekoppeld aan voorwaarden.

De feiten zouden zich afgespeeld hebben van maart 2014 tot april 2017. Bij de start van die periode was het meisje amper tien jaar oud. Het parket benadrukte de grote gevolgen voor het slachtoffer, dat eigenlijk geïsoleerd geraakte binnen haar omgeving. Haar moeder en grootmoeder geloofden haar verhaal immers niet.

De politie kwam pas tussenbeide toen het slachtoffer op 24 april 2017 in alle staten was. Het meisje had zich toen ook opgesloten in haar kamer. In eerste instantie ontkende haar stiefvader alles. Vlak voor een test met de leugendetector gaf D. uiteindelijk toch toe dat hij haar een keer betast had. De man zat ongeveer een half jaar in voorhechtenis, maar werd begin januari 2020 onder voorwaarden vrijgelaten. Momenteel heeft hij nog steeds een relatie met de moeder van het meisje, dat ondertussen bij haar vader verblijft.

De verdediging pleitte dat van jarenlange aanrandingen geen sprake was. “Het is absoluut niet tolereerbaar, maar mijn cliënt blijft erbij dat het een eenmalig feit is geweest in 2017”, aldus meester Julien Wydoodt. D. zou zijn voorwaarden goed volgen en heeft zijn alcoholprobleem ondertussen onder controle. Er werd aangedrongen op strafopschorting gekoppeld aan voorwaarden, zodat de beklaagde zijn blanco strafblad zou kunnen behouden.

De rechter doet uitspraak op 15 juni.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten