Verzet tegen negen maanden cel voor misbruik van vertrouwen

Redactie KW

De gepensioneerde douanier M. C. uit Watou werd via allerlei listen maar soms ook met bedreigingen een belangrijke som geld afhandig gemaakt.

Diverse beklaagden stonden terecht waaronder Anja O. (45) die negen effectieve maanden cel en een boete van 600 euro met uitstel voor misbruik van vertrouwen kreeg. Ze tekende verzet aan tegen het vonnis van 13 juli 2013. Meester Christophe Dejaegher had het over een man die uitermate naïef is, die gemakkelijk kon worden omgepraat.

Lening?

Anja O. kwam in contact met de man en deed samen met hem zijn boodschappen. De gepensioneerde douanier werd heel wat keren lastig gevallen. Ofwel haalde hij zelf geld van de bank om zijn belagers te betalen ofwel deden de beklaagden dat met de bankkaart van de weerloze man. Zo zou Anja diverse keren cash geld hebben gekregen van hem en hebben gebruikt voor eigen doeleinden. De burgerlijke vorderde 7.500 euro + 2.500 euro voor morele schade.

Meester Herman zei dat er van misbruik van vertrouwen geen sprake kon zijn gezien M.C. haar vrijwillig het geld overhandigde dat werd beschouwd als een lening. “Geld lenen is toch geen misdrijf” vroeg meester Herman Baron die de vrijspraak pleitte. Het openbaar ministerie volgde die stelling niet en vroeg de bevestiging van het eerder uitgesproken vonnis. De rechter doet uitspraak op 23 juli.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.