Verdachte langer in de cel voor moord in Zeebrugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (60) met drie maanden verlengd.

De man van Egyptische origine wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43). De verdediging zal een tegenexpert aanstellen.

De ochtend van 24 juli 2014 werd op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. In de nek van het slachtoffer werd DNA van haar ex-partner gevonden. F. had haar eerder ook al meerdere keren bedreigd. Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het gevonden DNA-materiaal bleek echter niet van El Sayed F., maar van een klant.

El Sayed F. gaf snel toe dat hij die bewuste avond nog bij zijn vriendin in Zeebrugge was. Hij ontkent wel elke betrokkenheid bij haar dood. Volgens de wetsdokter overleed de vrouw echter toen F. nog in Zeebrugge was. Daarom wil de verdediging een tegenexpert aanstellen. “Door het telefonie-onderzoek weten we precies wanneer onze cliënt vanuit Zeebrugge naar huis is vertrokken. De marge bij het bepalen van het vermoedelijk tijdstip van overlijden is dan ook van cruciaal belang”, aldus meester Kim Devoldere.

De verdediging zal wellicht in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.