Veertiger betaalt hotel- en restaurantrekeningen niet: één jaar cel

Een 44-jarige man heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor onbetaalde hotel- en restaurantrekeningen.

De beide beklaagden zaten twee tot drie maanden in voorhechtenis. © Getty Images

Van 6 tot 13 maart 2019 liet Wim R. zich stevig verwennen in het Sporthotel Acropolis in Middelkerk,e maar liet er de rekening van liefst 1.300 euro onbetaald achter. Een maand later verbleef hij een nachtje het Hotel d’Anvers in De Panne maar ook daar betaalde hij de rekening van 55 euro niet.

Eind april lapte hij dat ook bij Hotel Prado in Oostende en bleven ze daar met een onbetaalde rekening van 96 euro achter. R. waagde zich ook aan tafelschuimerij en ging twee keer tafelen bij Bistrot de la Mer, goed voor een totale rekening van ruim 300 euro. Maar ook die werd niet betaald.

Fantasiejuwelen

In maart 2019 kreeg de man in Nieuwpoort 34 fantasiejuwelen met een totale waarde van bijna 1.000 euro in bruikleen voor een demonstratie, maar hij bracht die niet terug naar de eigenaar.

Wim R. heeft geen gekende verblijfplaats en kwam niet opdagen voor zijn proces. De man kreeg in mei 2016 al eens achttien maanden celstraf met uitstel voor diefstal met geweld. Aan de slachtoffers van de afzetterij moet hij ruim 1.700 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.