De organisatie smokkelde meer dan 100 personen door middel van gegarandeerde transporten, wat betekent dat de vrachtwagenchauffeur op de hoogte was van de smokkelactiviteiten. Het café "The Brain" in Brussel, dat werd gerund door de Albanese hoofdverdachte, werd als uitvalsbasis gebruikt, en de mensensmokkel vonden onder meer plaats op de gekende hotspots in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De politie kwam de organisatie op het spoor nadat er informatie was dat een houder van een Brits telefoonnummer zich bezighield met mensensmokkel, waarbij het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen in opdracht van de onderzoeksrechter de ganse organisatie in beeld heeft gebracht (het zogenaamde 'informatiegestuurd onderzoek' of 'intelligence led policing').

De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen arresteerde op vrijdag en zaterdag de twee overige bendeleden, een man van Italiaanse origine en een Albanees, en rolde op deze manier de volledige organisatie op. De man van Italiaanse origine werd gearresteerd net vóór hij het vliegtuig kon nemen richting Italië en de Albanees - de neef van de Albanese hoofdverdachte die tot 5 jaar cel werd veroordeeld - werd in de Brusselse regio staande gehouden. Het gerechtelijk onderzoek zal allicht op relatief korte termijn kunnen worden afgerond, waarna de beide verdachten zich zullen moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

De organisatie smokkelde meer dan 100 personen door middel van gegarandeerde transporten, wat betekent dat de vrachtwagenchauffeur op de hoogte was van de smokkelactiviteiten. Het café "The Brain" in Brussel, dat werd gerund door de Albanese hoofdverdachte, werd als uitvalsbasis gebruikt, en de mensensmokkel vonden onder meer plaats op de gekende hotspots in West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De politie kwam de organisatie op het spoor nadat er informatie was dat een houder van een Brits telefoonnummer zich bezighield met mensensmokkel, waarbij het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen in opdracht van de onderzoeksrechter de ganse organisatie in beeld heeft gebracht (het zogenaamde 'informatiegestuurd onderzoek' of 'intelligence led policing').De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen arresteerde op vrijdag en zaterdag de twee overige bendeleden, een man van Italiaanse origine en een Albanees, en rolde op deze manier de volledige organisatie op. De man van Italiaanse origine werd gearresteerd net vóór hij het vliegtuig kon nemen richting Italië en de Albanees - de neef van de Albanese hoofdverdachte die tot 5 jaar cel werd veroordeeld - werd in de Brusselse regio staande gehouden. Het gerechtelijk onderzoek zal allicht op relatief korte termijn kunnen worden afgerond, waarna de beide verdachten zich zullen moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.