Strenge straffen gevraagd voor dealers van de Roeselaarse ‘Gazastrook’

Redactie KW

Een negenkoppige bende riskeert van 12 tot 30 maanden gevangenisstraf voor het dealen van drugs in de stationsbuurt van Roeselare. Ze stonden woensdag terecht voor de correctionele rechtbank van Kortrijk. De bende handelde een jaar lang vanuit een pitazaak in de zogenaamde ‘Gazastrook’ van Roeselare.

Een drugsbende kon zich bijna een jaar verschansen in een pitazaak in de stationsbuurt van Roeselare. De handelingen en transacties vielen buiten het gezichtsveld, maar omdat buurtbewoners klaagden over overlast greep de politie in.

Enkele jonge mannen werden tijdens het onderzoek onderschept met drugs op zak. Na het afluisteren van de telefoonopnames en verder onderzoek kon uiteindelijk een bende opgerold worden die handelde vanuit de pitazaak. Om gigantische hoeveelheden ging het niet. Het parket wil 75.000 euro verbeurd verklaren.

De verdediging was ook van mening dat heel wat mensen per ongeluk in de zaak zijn gerold. Zo was de uitbater in eerste instantie tevreden dat er plots veel volk over de vloer kwam. Toen hij te weten kwam van de handel liet hij begaan en nam hij zelfs een actieve rol op. Anderen begonnen te verkopen uit financiële noodzaak. Eén van de beklaagden had er zelfs een topsportcarrière opzitten. N.S. werd in 2009 gelauwerd voor het winnen van drie zilveren medailles op het wereldkampioenschap gewichtheffen in Roemenië.

Het openbaar ministerie vorderde straffen van 12 maanden tot 30 maanden. Op 18 april komt de zaak voor sluiting van de debatten voor.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.