Zwalpende mama op de baan met 2,3 promille en twee kinderen aan boord: “Was niet ver en had bedampte ruiten”

© NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Al zwalpend kon een 40-jarige automobiliste in Ledegem door een politiepatrouille tegengehouden worden. Ze bleek 2,3 promille alcohol in het bloed te hebben én twee kinderen aan boord te hebben. “Ik moest mijn auto verplaatsen, het was niet ver”, klonk het.

Na een feestje in de namiddag bij een vriendin kon N.M. door de politie gecontroleerd worden. Ze bleek veel te veel gedronken te hebben om nog achter het stuur te kruipen. “De politie moest haar zelfs helpen om haar boorddocumenten te vinden”, aldus de openbare aanklager. Die tilde er ook zwaar aan dat in de auto nog twee meisjes – waarvan eentje in pyjama – aanwezig waren. “Ze moest de auto verplaatsen omdat hij verkeerd geparkeerd stond en het was niet ver”, aldus de advocate van N.M. “Maar ze wist dat het fout was. Ook al zwalpte ze wellicht omdat haar ruiten nog bedampt waren.”

Alcoholslot

De vrouw liep vroeger al eens een veroordeling voor vluchtmisdrijf op en kreeg dit keer een boete van 1.600 euro en een rijverbod van 2 maanden. Een jaar lang zal ze ook enkel met een auto met een alcoholslot mogen rijden. En dat pas nadat ze opnieuw geslaagd is voor het theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier