Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Themabeeld. © Pixabay
Redactie KW

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.

In de nacht van 28 op 29 juni 2023 gingen inbrekers met enkele laptops aan de haal in een woning in de Hugo Verriestlaan in Blankenberge. Ook de auto van het slachtoffer werd gestolen. Dankzij het trackingsysteem werd het voertuig gelokaliseerd op de E40 ter hoogte van Everberg. Zo konden Yanis Z., Hichem B. (35) en Samir B. (31) snel ingerekend worden.

Strooptocht

In het voertuig van de Algerijnen lagen tal van gestolen spullen en uit een filmpje op hun gsm bleek dat B. en Z. ook hadden toegeslagen in een Blankenbergse strandbar. “Ze hielden die nacht een ware strooptocht langs de kustlijn”, aldus de procureur. “Bij de inbraken gebruikten ze een schroevendraaier die ze eerst in een nachtwinkel gestolen hadden.”

De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel, met uitzondering van de bijna elf maanden voorhechtenis. Yanis Z. kreeg 37 maanden effectief. Hichem B. en Samir B. kregen respectievelijk 18 en 30 maanden effectief. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier