Werkstraffen voor steekpartij op werkvloer

iStock
iStock
Redactie KW

Twee mannen hebben in de Brugse rechtbank een werkstraf gekregen voor wederzijdse slagen op de werkvloer van een Beernems suikerbedrijf. Een van hen haalde daarbij uit met een breekmes.

Op 16 oktober vorig jaar ontspoorde een aanslepende vete tussen Sri Lankaan A.S. (27) uit Brugge en zijn collega B.S. (40) uit Maldegem op de werkvloer van een Beernems suikerbedrijf. Tijdens een discussie in de rookruimte haalde A.S. met een breekmes uit naar B.S.. Die kon het wapen afweren met zijn hand maar liep daarbij diepe snijwonden op aan zijn pink en ringvinger. Pezen en een zenuw werden geraakt waardoor zijn hand deels gevoelloos raakte.

Kort lontje

Omdat B.S. kort na het steekincident A.S. in de refter in een houdgreep nam en een stamp gaf, werd hij mee voor de rechter gedaagd. Volgens Jorn Verminck, de advocaat van A.S., werd zijn cliënt in de rookruimte aangevallen door B.S. na een banale discussie over de juiste plaats van een pallet. “Die man heeft volgens meerdere getuigen een kort lontje. Mijn cliënt had schrik en verweerde zich met dat mes.”

De rechter veroordeelde A.S. tot 80 uur werkstraf. B.S., die in het verleden al zes keer veroordeeld werd voor geweld en drugsfeiten, kreeg 120 uur werkstraf. De rechter stelde B.S. voor een derde aansprakelijk voor zijn opgelopen verwondingen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten