Werkstraf voor man uit De Panne die nieuwe vriend van ex klappen gaf

© Getty Images
Redactie KW

Een 23-jarige man uit De Panne moet een werkstraf van 50 uren vervullen nadat hij de nieuwe vriend van zijn ex slagen zou hebben uitgedeeld. A.M. viel de man aan toen die met het meisje een ijsje aan het eten was maar ontkent nog steeds alles.

Op 19 juli vorig jaar werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij in de Zeelaan in De Panne. C. zat er op een bankje met zijn vriendin een ijsje te eten. Hij werd plots aangevallen door de 23-jarige A.M. en zijn minderjarige broer. “Hij kreeg er enkele vuistslagen en enkele schoppen waardoor hij verwondingen had aan de rug en de ribben”, sprak de procureur. “De politie stelde zelf roodheid vast. Alles kadert in een vete tussen de twee waarbij C. nu samen is met de ex van beklaagde A.M. Hij daagde hem uit om te vechten op straat en deelde de klappen uit toen C. wilde vertrekken. Tussen de twee zijn er nog andere meldingen van vandalisme en uitdagend gedrag.”

C. was geen burgerlijke partij. A.M. ontkende alles. “Er was een discussie maar meer niet. Het is integendeel altijd hij die me opzoekt of zijn vriendin die me nog steeds blijft sturen.” De rechter vond de feiten evenwel bewezen maar gaf hem de werkstraf. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier