Werkstraf en maand rijverbod voor jongeman uit Izegem voor opgefokte bromfiets

© Unsplash
Redactie KW

Amper 14 dagen nadat hij tot een werkstraf was veroordeeld voor een opgefokte bromfiets, bleek de tweewieler van een 17-jarige bromfietser uit Izegem opnieuw te snel te rijden. Toch vroeg hij de politierechter dezelfde gunst als de eerste keer…

De controle in Izegem vond op 24 oktober 2022 plaats aan de Prizmaschool campus VTI. R.D. was pas op 11 oktober veroordeeld voor zijn opgefokte bromfiets, maar reed opnieuw te snel. Uit frustratie volgde hij de agenten niet naar de rollentestbank, maar duwde zijn bromfiets naar de fietsenstalling.

Verloren moeite, want een controle op de rollentestbank volgde sowieso en gaf 70 kilometer per uur als resultaat. “Wat ik niet begrijp, je was 14 dagen voordien net veroordeeld”, aldus de politierechter. “Eén keer kan een jeugdzonde zijn. Je bent jong en iedereen wil wat snel rijden… Maar twee keer…”

Werkstraf

“Ik had maar een half uurtje tijd na schooltijd om op een werkplek in Wevelgem te geraken”, probeerde R.D. naar een uitleg te zoeken. “Maar nu heb ik mijn autorijbewijs en werk ik in een autogarage.” De ondertussen 19-jarige jongeman vroeg en kreeg opnieuw een werkstraf, 65 uren dit keer. Zijn rijverbod van 1 maand mag hij tijdens de weekends uitzweten. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier