Voormalig sportief directeur van KSV Roeselare naar rechtbank verwezen voor zedenfeiten

Bron: Belga

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag Jolan F. (25) uit Berchem naar de correctionele rechtbank verwezen in een zedenzaak. De voormalig sportief directeur van KSV Roeselare zou jonge voetballers hebben benaderd en hen een contract bij voetbalclubs hebben beloofd in ruil voor seksuele gunsten. Er is sprake van zeventien slachtoffers.

Het onderzoek was in juni vorig jaar van start gegaan met een aangifte. Jolan F. werd in september aangehouden. Toen was er sprake van vijf jongens tussen 13 en 18 jaar. Het ging om minderjarigen uit het Antwerpse die de man via sociale media en chatberichten benaderde. Naarmate het onderzoek vorderde, kwamen er nog meer slachtoffers in beeld.

Aanranding

“De feiten zijn gekwalificeerd als aanranding van -16-jarigen, aanranding van slachtoffers boven 16, verkrijgen van ontucht van een minderjarige door overhandiging van een voordeel, grooming, cyberlokking en belaging”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Jolan F. werd donderdag door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen. De twintiger is op dit moment aangehouden onder elektronisch toezicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.