Vijftien maanden cel voor dief die met karrenvracht elektronica aan de haal ging bij Oostendse basketbalclub

Een van de diefstallen vond plaats bij de Oostendse basketbalclub Basket@Sea. De club is gevestigd in sportcomplex de Koninklijke Stallingen. © Google Street View
Redactie KW

Een 41-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen voor vijf diefstallen, onder meer bij de Oostendse basketbalclub Basket@Sea.

Op 19 oktober vorig jaar liep Rémy V. tegen de lamp toen hij kledij en een zaklamp probeerde te stelen in de Action in Bredene. In zijn tassen stak tal van elektronisch materiaal, waaronder drie laptops, een iPad, twee hoofdtelefoons en een mengpaneel. De spullen konden later gelinkt worden aan een diefstal bij basketbalclub Basket@Sea in Oostende.

Opnieuw onderschept

V. mocht na verhoor beschikken, maar werd daags nadien alweer opgepakt nadat hij onderschept werd op een gestolen elektrische step. Over zijn schouder ging bovendien een gestolen mountainbike. Onderzoek wees uit dat hij ook nog twee steeksleutels en een griptang had gestolen uit een ondergrondse garage in Bredene. “Handig materiaal om mee op dievenpad te gaan”, sneerde procureur Lode Vandaele.

De beklaagde beweerde dat hij de step en mountainbike moest verplaatsen voor een vriend. Maar de rechtbank hechtte daar geen geloof aan. V. zit sinds de tweede betrapping in voorhechtenis. Tot aan zijn aanhouding leefde hij op straat, maar naar eigen zeggen wil hij zich herpakken. Aan Basket@Sea moet hij 1.139 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier