Vijf jaar cel voor Fransman voor schietpartij na drugsdeal in Wevelgem

Redactie KW

Een 34-jarige Fransman uit Halluin is ondanks zijn maandenlange ontkenning door de Kortrijkse strafrechtbank veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar voor een schietpartij die op 12 januari 2021 de buurt van de Spoorwegstraat in Wevelgem op stelten zette. Van de straf van 5 jaar spraken de drie rechters 40 maanden als effectieve straf uit.

Rond 15.30 uur verwittigde een buurman van slachtoffer Kenny L. (38) de politie. Hij had een hoog oplopende ruzie en twee schoten gehoord. Hij zag ook hoe iemand naar een Citroën C5 met Franse nummerplaat vluchtte.

Ter plaatse bleken in het raam van het appartement van L. twee kogelinslagen en bloedde de dertiger hevig aan het hoofd. Geen wonder, want in het ziekenhuis stelden de dokters vast dat hij door een 50-tal hagelbolletjes uit een jachtgeweer was geraakt.

Drugs zonder betalen

Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer met zijn Franse drugsleverancier Thibaud B. (34) uit Halluin had afgesproken om heroïne te leveren. Toen hij op zijn appartement arriveerde met de gevraagde drugs, ontstond een discussie.

“Hij wou de drugs krijgen zonder meteen te betalen. Ik ging niet akkoord en wou het appartement opnieuw verlaten. Toen hij de deur op slot deed, volgde een vechtpartij”, aldus B. “Na het duw- en trekwerk kon ik via het raam naar mijn auto vluchten. Ik was bang dat hij me zou achtervolgen maar toen realiseerde ik dat hij door zijn enkelband zijn appartement niet mocht verlaten. Ik keerde op mijn stappen terug en wandelde naar mijn wagen. Toen hoorde ik plots schoten, dook weg en dacht maar aan één ding: ‘Levend weggeraken’.”

Volgens de openbare aanklager was Thibaut B. wel degelijk de schutter. Op zijn heuptasje en pet vonden speurders kruitsporen, getuigen zagen hem weg rennen. Ook de drie rechters waren van oordeel dat B. de dader was. Hij zit al 10 maanden in voorhechtenis en zal wellicht nog enkele maanden in de cel moeten blijven.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier