Verdachte van moord in Oostendse prostitutiebuurt blijft onder elektronisch toezicht, onderzoek in eindfase

De feiten speelden zich in oktober 2021 af in de Vooruitgangstraat. © Archief JRO
Redactie KW

De Fransman die verdacht wordt van een moord in de Oostendse prostitutiebuurt blijft twee maanden langer onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdag beslist. Chaher B. (33) stak in 2021 een man dood met een mes.

In de nacht 2 op 3 oktober 2021 zakte Duinkerkenaar Chaher B. samen met een vriend, M.S. (36), af naar de Oostendse prostitutiebuurt. In de vroeg uurtjes kreeg het duo het in de Vooruitgangstraat aan de stok met een 30-jarige Fransman. Het kwam tot een schermutseling waarbij Chaher B. het slachtoffer om het leven bracht met een messteek in het hart.

Chaher B. en M.S. werden allebei aangehouden. Maar al snel bleek dat M.S. met de steekpartij zelf niets te maken had. De man was ter plaatse gebleven en belde ook de hulpdiensten. Hij werd bij zijn eerste verschijning voor de raadkamer al vrijgelaten.

Per ongeluk

De aanleiding voor de ruzie is nog steeds niet helemaal duidelijk. Volgens M.S. lag een banale discussie over een sigaret aan de basis van de feiten. Maar volgens Chaher B. werd hij door het slachtoffer beledigd en vervolgens als eerste aangevallen met een mes. Tijdens de schermutseling zouden de twee gevallen zijn en zou hij zo per ongeluk de fatale messteek hebben toegebracht.

In februari liet de KI in Gent Chaher B. vrij onder elektronisch toezicht in afwachting van het proces. Deze maatregel werd dinsdag met twee maanden verlengd. Het onderzoek zou in een eindfase zitten. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier