Veertig kilo vlees, vier kilo vis en 105 flessen drank: dakloze plundert voorraadkamer Blankenbergs restaurant en riskeert twee jaar cel

De man werd betrapt met veertig kilogram vlees uit de frigo. © Unsplash
Redactie KW

Een 53-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf voor inbraak en drugsbezit. Andy H. viseerde vooral de voorraadkamer van een Blankenbergs restaurant.

Omdat hij al meermaals gemerkt had dat er zaken verdwenen uit zijn voorraadkamer besloot de zaakvoerder van een restaurant op de Zeedijk in Blankenberge camera’s te installeren. Op beelden was te zien hoe Andy H. op 27 december 2023 twee kilo paling, twee kilo scampi en twee dozen shotglazen meenam. Daags nadien werd hij betrapt met veertig kilogram vlees uit de frigo. De buit lag in zijn winkelkar.

Verder onderzoek wees uit dat H. op 29 oktober liefst 105 flessen drank had buitgemaakt in het restaurant. De dag erop pleegde hij ook nog een inbraak en een poging daartoe in een ondergrondse parking in Blankenberge. Ten slotte moet de man zich ook nog verantwoorden voor bezit van speed en heroïne.

Al 22 veroordelingen

De dakloze Blankenbergenaar liep in zijn leven al 22 veroordelingen op, waarvan elf voor diefstallen. In juli 2005 kreeg hij drie jaar cel voor brandstichting en sinds 2009 stelde de politie al liefst 249 pv’s tegen hem op.

H. gaf de diefstallen toe, maar zijn advocate betwistte de omvang van de buit. “Mijn cliënt zou dergelijke hoeveelheden flessen en vlees nooit alleen kunnen stelen”, pleitte meester Fabienne De Smet. “In de gevangenis is hij intussen drugsvrij. We hopen op een werkstraf.”

Het restaurant stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eist 46.000 euro schadevergoeding. De uitspraak volgt op 17 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier