Twintiger ontkent kopstoot tijdens voetbalwedstrijd

De rechter doet uitspraak op 18 januari.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
De rechter doet uitspraak op 18 januari.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
Redactie KW

Voetbal een feest! Maar niet voor een 25-jarige jongeman uit Menen. Hij moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij volgens zijn tegenstander tijdens een wedstrijd een kopstoot had uitgedeeld. Zelf ontkende hij.

Op 18 januari 2020 namen De Kroone All Stars het in Kuurne op tegen FC Estaminet. Een wedstrijd van Vlaanderens Liefhebbers Voetbal Bond. Na een kwartier wedstrijd kwam het tot een schermutseling tussen M.V. (25) uit Menen en zijn tegenstander.

Volgens het slachtoffer kreeg hij een kopstoot, volgens M.V. gaf hij gewoon een duw als reactie na een eerste trap van hem. De scheidsrechter gaf M.V. een gele kaart en noteerde in zijn verslag dat er een duw was geweest. M.V. vroeg dan ook de vrijspraak.

‘Toegegeven’

“Ik gaf een duw als wettige zelfverdediging”, aldus zijn verdediging. Volgens het slachtoffer gaf M.V. in een WhatsApp-groepje van zijn eigen team toe dat hij een kopstoot had uitgedeeld.

“Buitensporig en opzettelijk”, vond de openbare aanklager, die een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 400 euro vorderde. Het slachtoffer eiste ruim 2.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 18 januari. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten