Twee jaar cel voor drugskoerier die in Zeebrugge gepakt werd met blok heroïne onder achterbank

Themabeeld. © Getty Images
Redactie KW

Een 23-jarige Fransman heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor heroïnehandel.

Op 18 januari plaatste de douane de wagen van Thomas P. in Zeebrugge aan de kant. Onder de achterbank werd een blok van 51 gram heroïne en 674 euro cash geld aangetroffen. “Ik verkoop geen drugs en heb dat geld gewonnen bij het gokken”, haastte hij zich. De jongeman weigerde zijn gsm te laten uitlezen. Naar eigen zeggen was de heroïne bestemd voor een vriend in Zeebrugge.

Gps

Onderzoek van zijn gps wees uit dat P. al zeven keer eerder op het Zeebrugse adres was geweest. De vriend bleek een notoire heroïnegebruiker. Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning konden de speurders achterhalen dat P. sinds juli 2023 regelmatig in België opdook en drugs ging leveren op een tiental adressen, verspreid over het hele land.

P. werd eind 2023 al eens bij verstek veroordeeld voor bezit van heroïne. De verdediging drong aan op mildheid. “Het ging om één grote brok heroïne, bestemd voor één klant”, pleitte meester Gregory Everaert. “Bovendien verkocht hij enkel aan andere dealers, niet rechtstreeks aan verslaafden.”

De Fiat Bravo van P. en het aangetroffen geld werden verbeurd verklaard. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier