Tot 42 maanden cel voor reeks gauwdiefstallen in Brugge: “Stelen is hun levensstijl”

Beeld ter illustratie. © Getty Images
Redactie KW

Drie Roemenen hebben voor de Brugse rechtbank tot 42 maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks gauwdiefstallen. Ze sloegen toe in Brugge en op de luchthaven van Zaventem.

Op 31 augustus vorig jaar werd een klant van een winkel in de Brugse Wollestraat van zijn portefeuille beroofd. De portefeuille werd later leeg teruggevonden op de grond en dankzij camerabeelden kreeg de politie al snel twee verdachten in het vizier. Een agent was er even later getuige van hoe ze in de stad een koppel probeerden te bestelen. Nog later werd het dievenduo samen met nog een derde verdachte staande gehouden in een Volvo.

Onderzoek wees uit dat Dorel B. (33), Nelu D. (26) en Florin M. (20) op 2 augustus drie diefstallen en vijf pogingen daartoe hadden gepleegd op de luchthaven van Zaventem. Daar hadden ze zelfs een roltrap stilgelegd om hun slachtoffers gemakkelijker te kunnen bestelen. Telefonieonderzoek wees uit dat Dorel B. en Florin M. ook op 1, 20 en 24 augustus diefstallen pleegden in Brugge. De twee konden ook nog gelinkt worden aan een portefeuillediefstal eind juli in Brussel.

Levensstijl

“De beklaagden zijn onverbeterlijke criminelen voor wie stelen een levensstijl is”, foeterde procureur Mike Vanneste. Nelu D., die in Frankrijk en Spanje al liefst 21 veroordelingen opliep, kreeg 42 maanden effectief. Dorel B. liep eerder al tegen de lamp in België, Roemenië, Frankrijk en Denemarken. Hij kreeg 37 maanden cel. Florin M. kreeg 18 maanden met uitstel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier