“Toen ik hem een banaan gaf, ging hij weer weg”: man uit Hooglede krijgt jaar effectieve celstraf voor inbraken onder invloed van flakka

© Getty Images
Redactie KW

Flakka, de designerdrug die sterk in opmars is in ons land, doet rare dingen met een mens. Dat bleek toen een 51-jarige man ging inbreken op twee plaatsen in Hooglede en Roeselare. “Ik heb honger”, riep hij naar een van zijn slachtoffers, een vrouw in een rolstoel. Met een banaan leek hij tevreden. De rechter veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van één jaar.

Een koppel werd op 13 november 2022 wakker van vreemd lawaai in hun woning langs de Bruggesteenweg in Gits. Toen ze gingen kijken, zagen ze overal wanorde en bleken er spullen verdwenen. Een raam was geforceerd en er was een bloedspoor te zien.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze in de omgeving een man aan die mankte en gewond was. Patrick R. (51) diste eerst een verhaaltje op maar uiteindelijk gaf hij de inbraak toe. De Hoogledenaar was onder invloed van flakka.

Slachtoffer in rolstoel

Ook toen hij op 21 januari van dit jaar in Roeselare een woning binnendrong, had R. flakka ingenomen. Hij werd betrapt door de bewoonster, een vrouw in een rolstoel. Die bewaarde haar koelbloedigheid. R. pikte haar handtas. Toen de vrouw de politie wilde bellen, sloeg hij de smartphone uit haar handen.

Maar even snel gaf hij de handtas terug en riep hij honger te hebben. Daarop gaf de vrouw hem een banaan en ging R. weer weg. Iets later kon de politie hem in de omgeving oppakken. Hij deed geen moeite om de inbraak te ontkennen.

“Ik ben langs de schuifdeur naar binnen gegaan”, klonk het. Volgens zijn advocaat pleegde R. de tweede inbraak louter omdat hij honger had. “Hij heeft geen geld, gaat bedelen en is constant op zoek naar eten.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier