Stelende jongeman mag gevangenis verlaten

De rechter ging in op de vraag om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis.© Getty Images
De rechter ging in op de vraag om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis.© Getty Images
Redactie KW

Een jonge transmigrant heeft in de Brugse rechtbank tien maanden celstraf met uitstel gekregen voor diefstal op het strand van Oostende.

Op 7 augustus vorig jaar was een vrouw uit Luik aan het zonnen op het strand van Oostende, toen ze plots merkte dat haar handtas verdwenen was. Ze ging dit melden aan een politieagent en net op dat moment zag ze M.Z. lopen met dezelfde zwarte oortjes in als de exemplaren die in haar handtas staken.

De politie sloeg M.Z. in de boeien. Volgens het parket had de jongeman op 6 en 7 augustus nog drie andere, gelijkaardige diefstallen gepleegd op het strand. “Hij sloeg telkens toe terwijl de slachtoffers even gingen zwemmen in zee”, verduidelijkte de procureur. “Toen ze terugkeerden, bleek hun handtas of rugzak verdwenen.”

Meerderjarig

Een botscan wees uit dat M.Z. meerderjarig was. Advocaat Jorn Verminck vroeg tevergeefs de vrijspraak voor twee van de vier feiten. De rechter ging wel in op zijn vraag om het effectieve deel van de celstraf te beperken tot de voorhechtenis. “Hij zit tenslotte als zes maanden achter de tralies”, pleitte meester Verminck. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.