‘Schrik van de horeca’ van Brugge en de kust krijgt slechts zes maanden cel extra

© iStock
© iStock
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de beruchte tafelschuimster Nadine W. veroordeeld tot zes maanden extra cel voor 74 onbetaalde etentjes in het Brugse, Gent en aan de kust voor een bedrag van 1.670 euro. Dat is een pak minder dan de bijna zeven jaar die ze in totaal had gekregen in eerste aanleg.

Het hof van beroep veroordeelde de vrouw begin vorig jaar al eens tot 12 maanden cel voor 17 feiten waarbij ze op restaurant ging, maar uiteindelijk de rekening niet betaalde. In totaal at ze voor 335 euro. Eind vorig jaar kwam daar nog eens twee maanden bij voor 19 onbetaalde restaurantbezoekjes, goed voor een totaal van 362 euro. Nu bundelde het hof nog eens 74 zaken bijeen waarvoor ze een factuur van 1.670 euro onbetaald liet.

Psychische problemen

Alle afzonderlijke straffen uit eerste aanleg samengeteld komt haar advocaat Peter Gonnissen aan zes jaar en elf maanden cel en een boete van 22.400 euro. Wanneer ze die niet betaalt, komt daar nog eens een jaar en drie maanden bij. “Een veel te strenge straf”, vond hij. “Mochten alle zaken samen behandeld worden, zou ze nooit acht jaar hebben gekregen.”

Wekenlang wroette hij zich door de in totaal 44 vonnissen van Brugge, Veurne en Gent waarbij zijn cliënte al dan niet verstek liet en het vonnis al dan niet correct werd betekend aan Nadine W.. Bij elk van de vonnissen vroeg de advocaat het hof dan ook mild te zijn. Hij vroeg in grote mate geen bijkomende straf op te leggen bij de twaalf maanden en twee maanden die het hof vorig jaar al eerder had uitgesproken. De vrouw, beter bekend als ‘de schrik van de horeca’ kampt met psychische problemen, maar komt volgens het hof niet in aanmerking voor internering.

Te strenge straf

Maar dat ze in totaliteit te streng was gestraft, dat was ook het hof van oordeel. Dat besliste voor de meeste zaken geen bijkomende straf op te leggen bij de eerdere veroordeling tot 12 maanden cel. Voor een aantal zaken deed het dat wel, maar die straf bleef beperkt tot zes maanden. Met de twee maanden cel die ze in december vorig jaar kreeg van het hof, komt de teller dus op 20 maanden cel te staan. “Een fantastische uitspraak”, reageert haar advocaat opgetogen. Maar helemaal is de zaak nog niet van de baan, want op 29 april buigt het hof zich nog over drie resterende zaken. De vrouw zit inmiddels sinds 18 juli 2019 in de gevangenis. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.