Rechter oordeelt mild voor diefstal en drugsbezit

Een 32-jarige man uit Herstal heeft in de Brugse rechtbank negen maanden cel gekregen, waarvan zes met uitstel, voor diefstal en drugsbezit.

De beklaagde kon op mildheid van de rechter rekenen.© Getty Images
De beklaagde kon op mildheid van de rechter rekenen.© Getty Images

In de vroege ochtend van 27 augustus zag een getuige hoe T.A. in het Brugse centrum aan de klinken van geparkeerde auto’s aan het trekken was. Hij slaagde erin de deur van een Mercedes te openen, maar toen een voertuig voorbijreed, ging hij ervandoor op een witte damesfiets.

De politie zag de fiets even later in de buurt van een geparkeerde Opel Astra. Op de passagierszetel lag T.A., die in de boeien werd geslagen. In zijn rugzak staken talrijke gestolen spullen waaronder een notebook en een bidprentje met een medaillon. Bovendien had hij 15 gram hasj bij.

Asielaanvraag

De notebook bleek gestolen uit een ander voertuig. Ook het bidprentje en medaillon konden aan een diefstal gelinkt worden. Maar de overige spullen konden niet aan concrete feiten gelinkt worden.

De procureur vroeg tijdens het proces 18 maanden cel. T.A. stond ook terecht voor illegaal verblijf in het land, maar werd hiervoor vrijgesproken. “Mijn cliënt is een Palestijn die opgevangen wordt in Herstal”, pleitte advocaat Mathieu Langerock. “Zijn asielaanvraag is lopende.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.