Poetsvrouw en haar vriend stelen 11.000 euro van man uit Poperinge nadat ze gegevens van zijn bol.com account kunnen bemachtigen

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

Voor de rechter in Ieper staat een poetsvrouw en haar vriend terecht voor het bestelen van een man uit Poperinge. De vrouw hielp haar slachtoffer bij het bestellen van goederen via bol.com en bemachtigde zo de accountgegevens.

Pijnlijk. Zo noemde meester Christof Dejaegher wat zijn client op de rechtbank van Ieper overkwam. De man werd door zijn poetsvrouw en haar vriend, beiden uit Heuvelland, voor 11.000 bestolen.

Hulp

Het slachtoffer had de vrouw om hulp gevraagd bij een plaatsen van een bestelling op bol.com. De gegevens van het slachtoffer bleven op de account van de vrouw staan en daarmee kocht ze diezelfde avond thuis al meteen zelf iets aan, blijkbaar met hulp van haar vriend.

De twee deden een week later opnieuw een bestelling en na nog een week nog eens. Op het einde van de rit had het duo zomaar eventjes 96 bestellingen gedaan. Het slachtoffer zag op die manier 11.000 euro van zijn rekening verdwijnen. “Die man had het niet onmiddellijk gezien dat er geld was verdwenen”, aldus meester Dejaegher. “Hij keek maar laat naar zijn digitale rekeninguittreksels.”

Niet de eerste keer

De dieven mochten het gaan uitleggen op de rechtbank, waar de poetsvrouw een 6 m maanden cel met uitstel riskeert, terwijl haar man aankijkt tegen 1 jaar effectieve celstraf. De man is immers niet aan zijn proefstuk toe.

“We vragen mildheid”, aldus meester Marc Decramer, die de verdediging van beide beklaagden op zich nam. “Die mensen hebben weinig financiële middelen en leven karig. Wat ze deden kan niet en dat beseffen ze ook. Het was naïef van hen om te denken dat ze niet zouden worden ontmaskerd.” De twee beklaagden drukten hun spijt uit, maar het slachtoffer vraagt zich wel af of hij ooit nog iets zal kunnen recupereren. Vonnis op 21 juni.

(CM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.