Oostendse twintiger ontkent dagenlange opsluiting en verkrachting weggelopen tienermeisjes

© gf
Redactie KW

Een Afghaanse twintiger uit Oostende moet zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor de dagenlange opsluiting en verkrachting van twee meisjes van veertien en vijftien jaar oud. De jongeman ontkent de feiten met klem en zegt dat de meisjes liegen.

De meisjes stapten op zondag 19 maart 2017 naar de politie. Ze vertelden hoe ze thuis waren weggelopen en vier dagen eerder bij L.A. (23) in Oostende onderdak hadden gevonden. Daar werden ze naar eigen zeggen drie dagen lang vastgehouden en misbruikt. Het jongste meisje zou tot vijf keer toe verkracht zijn geweest. Daags voor hun aangifte werden de meisjes ondergebracht in de woning van Afghaan A.D. (26). Ook hij zou de meisjes betast hebben en staat mee terecht voor aanranding.

Tegenstrijdige verklaringen

Volgens het Openbaar Ministerie konden de meisjes zich amper verzetten omdat L.A. hen cannabis liet roken. Nog volgens de verklaringen van de meisjes werden de appartementen bewaakt. De procureur vroeg voor de beide twintigers een celstraf, eventueel met uitstel. Zelf drongen ze aan op de vrijspraak. “Alle seksuele betrekkingen waren met wederzijdse toestemming”, pleitte Silke Brutin, de advocate van L.A. “Op foto’s is te zien hoe de meisjes lachen en zich kostelijk amuseren. Van opsluiting was geen sprake. Hun verklaringen zitten vol tegenstrijdigheden. Bovendien maakten ze mijn cliënt wijs dat ze zeventien en achttien jaar oud waren. Deze zaak heeft een lijdensweg veroorzaakt voor mijn cliënt. Hij durft zelfs niet meer met meisjes praten.”

Excuus voor afwezigheid

De advocaat van A.D. merkte op dat zelfs de moeder van het oudste meisje het verhaal niet geloofde. “Ze vermoedde dat de meisjes die zogezegde opsluiting als excuus gebruikten om hun afwezigheid te verklaren”, pleitte meester Pieterjan Dens. “Mijn cliënt ontkent trouwens dat hij seksuele handelingen stelde.” De rechtbank doet uitspraak op 5 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.