Oostendse ‘Escobar’ verkocht 73 kilo cannabis maar leeft voorwaarden niet na: dertig maanden effectief

© iStock
Redactie KW

Een 49-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor de verkoop van tientallen kilo’s cannabis. K.P. kreeg die straf eerst met uitstel opgelegd, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na.

In de zomer van 2018 drongen drie tieners de woning van hun dealer in de Oostendse Kairostraat binnen in de hoop er drugs en geld te stelen. Tijdens het onderzoek naar de inbraak troffen de speurders in de woning naast 400 gram cannabis ook een vuurwapen met munitie aan. De bewoner, R.P., was op dat moment op reis.

Onderzoek wees uit dat R.P., in het drugsmilieu gekend als “Mister Silver” en “Green Marshall”, op een jaar tijd 180 kilogram cannabis aan de man had gebracht. Dat leverde hem op 7 juni 2021 veertig maanden voorwaardelijke celstraf op. Naar eigen zeggen liet hij zich inspireren door de tv-serie ‘Eigen Kweek’.

‘Escobar’

In juni 2018 liet R.P. zijn handel grotendeels over aan zijn Oostendse kompaan K.P., bijgenaamd ‘Escobar’, en diens vriendin. Samen brachten zij 73 kilogram cannabis aan de man. Dat leverde R.P. in 2021 dertig maanden voorwaardelijke celstraf op. Maar de veertiger stuurde zijn kat naar de probatiecommissie en bleef ook cannabis gebruiken. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier