Onder invloed van cannabis en met auto naar verhoor bij politie: twintiger wordt rij-ongeschikt verklaard

De man kwam onder invloed van cannabis naar een politieverhoor. © Getty Images
Redactie KW

Hij reed met zijn auto naar een verhoor bij de politie in Harelbeke maar bleek onder invloed van cannabis. Een 25-jarige jongeman uit Waregem moest prompt een drugstest afleggen en werd door de politierechter rij-ongeschikt verklaard.

Op 27 juni 2023 reed R.R. met zijn auto naar het politiekantoor in Harelbeke. Daar was hij uitgenodigd voor een verhoor in verband met een diefstal. Groot was zijn verbazing toen de agenten prompt vroegen om een speekseltest af te leggen. R. weigerde maar een bloedproef toonde aan dat hij wel degelijk onder invloed van cannabis was en dus ook naar het politiekantoor onder invloed was gereden.

Eerder al veroordeeld

Dat bleek niet voor het eerst want de Gentse politierechter verklaarde hem na eerdere overtredingen al rij-ongeschikt. Dat betekent dat hij minstens 6 maanden niet mag autorijden. Pas na die periode kan hij op basis van testen proberen aan te tonen dat hij clean is en opnieuw vragen rijgeschikt verklaard te worden. Ook de Kortrijkse politierechter verklaarde hem rij-ongeschikt. Ze gaf hem ook een extra rijverbod van 2 maanden. Als hij zijn rijbewijs wil terugkrijgen, zal hij ook eerst opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch rij-examen. In plaats van een nieuwe boete legde ze R. een werkstraf van 75 uren op. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier