Nieuwe celstraf van 30 maanden voor Kortrijkzaan na vondst 2,5 kg speed in tuin

©Photographer: Andrey Popov iStock
©Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Kortrijk is door de rechter veroordeeld tot een nieuwe, effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 16.000 euro omdat hij na zijn verblijf in de cel voor drugshandel opnieuw met dealen begon.

De 2,5 kilogram speed die bij een huiszoeking kon gevonden worden, lag naar eigen zeggen nog in zijn tuin begraven, maar daar hechtte de rechter geen geloof aan.

Amper vrij na een vorige veroordeling tot 30 maanden celstraf voor drugshandel viel de politie opnieuw binnen bij Radovan V. in de Recolettenstraat. Op 24 juli 2020 konden agenten in een bestelwagen 208 gram speed vinden. De huiszoeking die volgde, leverde nog drie grote pakken drugs op. Ze waren goed verstopt.

“Na zijn vrijlating op 31 maart stelde hij bij thuiskomst vast dat een deel van de drugs van de vorige keer nog in de tuin begraven lag”, aldus de advocaat van V. “Hij verstopte de lading en wou ze beetje bij beetje laten verdwijnen. Ook die avond van zijn nieuwe arrestatie.”

Ondertussen verblijft V. al opnieuw 8 maanden achter tralies. Maar voor drugshandel vroeg hij dit keer de vrijspraak, maar dat lukte niet. Als uitloper van de vorige drugszaak kreeg hij ook nog 3 maanden cel en een boete van 800 euro omdat ook een kruisboog, een boksbeugel en bankkaartmessen gevonden konden worden. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.