Man uit Koksijde wordt tijdens lockdownfeestje betrapt met drugs

©Peter Dazeley Getty Images
©Peter Dazeley Getty Images
Redactie KW

Een 33-jarige man uit Koksijde had tijdens een feestje die hij hield op zijn appartement op 4 april vorig jaar tweemaal pech. Niet alleen overtrad hij de coronaregels, bij de huiszoeking trof de politie er ook nog eens drugs aan.

De controle bij B.L. uit Koksijde gebeurde toevallig. Op 4 april, toen ons land volop in de eerste lockdown zat in de coronacrisis, belden buren van B.L. de politie op. In zijn appartement was er iets te veel ambiance. “Toen de politie langs ging, stelden ze inderdaad vast dat er sprake was van een samenscholing”, sprak de procureur. “Ze vermoeden ook dat er drugs aanwezig was. Er volgde een huiszoeking met toestemming waarbij 15 gram marihuana en 75 gram hasj werd aangetroffen. B.L. verklaarde tijdens het onderzoek dat hij tweemaal per jaar naar Amsterdam rijdt om daar ineens 120 gram cannabis aan te kopen. Hij wordt dus vervolgd voor het bezit en de invoer van cannabis. Ik vraag een werkstraf van 100 uren.”

Om te ontspannen

De rechter pikte er op in. “Vroeger ging me om tulpen naar Amsterdam. Nu om cannabis. Wat heb je daar op te zeggen?”, vroeg hij. Zijn advocaat kwam met een verklaring. “Hij werkt tot 12 uur per dag in een viswinkel en daarnaast nog eens in een restaurant. Hij rookt enkel twee joints per dag om zich te kunnen ontspannen nadien. Hij is jaren van de drugs gebleven en kan bewijzen dat hij dit nu opnieuw kan.” Voor het overtreden van de coronaregels kreeg de man al een boete. Vonnis op 16 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.