Man schiet airsoftwapen leeg op liefdesrivaal

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

25 keer. Zoveel keer schoot Vincent B., een 35-jarige man uit Wevelgem, uit jaloezie minstens met zijn airsoftwapen van dichtbij op een liefdesrivaal. Het leverde hem een dagvaarding voor de correctionele rechtbank in Kortrijk op maar hij stuurde zijn kat. De beklaagde riskeert 10 maanden cel en een boete van 1.200 euro.

De Wevelgemnaar was jaloers op de partner van een vriendin op wie hij een oogje had laten vallen. Op 21 februari 2021 belde hij bij de man aan. Toen hij de deur opende, begon de beklaagde een lading ronde plastic projectielen uit zijn airsoftwapen van dichtbij af te vuren.

“Hij probeerde hem zelfs in het gezicht en de ogen te raken ‘zodat hij niet meer naar de vrouw zou kunnen kijken’”, aldus de openbare aanklager in zijn rekwisitoor. Het lichaam van het slachtoffer vertoonde in totaal maar liefst 25 stevige blauwe plekken.

‘Neus breken’

Aan de politie verklaarde Vincent B. dat hij het airsoftwapen gebruikte ‘in plaats van zijn neus te breken’. Hij dreigde er ook nog mee terug te keren met loden in plaats van plastic projectielen.

B. daagde niet op voor zijn proces. Er hangt hem 10 maanden cel en een boete van 1.200 euro boven het hoofd. Vonnis op 5 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier