Man riskeert celstraf voor diefstallen op strand Oostende

Redactie KW

Een jonge transmigrant riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden cel voor vier diefstallen op het strand in Oostende.

Op 7 augustus vorig jaar was een vrouw uit Luik samen met een vriendin aan het zonnen op het strand, toen ze plots merkte dat haar handtas verdwenen was. Ze ging dit melden aan een politieagent en net op dat moment zag ze M.Z. lopen met dezelfde zwarte oortjes in als diegene die in haar handtas staken.

De politie sloeg M.Z. in de boeien. Volgens het parket had de jongeman op 6 en 7 augustus nog drie andere, gelijkaardige diefstallen gepleegd op het strand. “Hij sloeg telkens toe terwijl de slachtoffers even gingen zwemmen in zee”, verduidelijkte de procureur. “Toen ze terugkeerden, bleek hun handtas of rugzak verdwenen.”

Kleur zwemshort

Een botscan wees uit dat M.Z. meerderjarig was. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak voor twee van de vier feiten. “Mijn cliënt ontkent de feiten van 6 augustus want hij was toen niet in Oostende”, pleitte meester Jorn Verminck.

“Volgens de slachtoffers had de dader een witte zwemshort, maar mijn cliënt heeft enkel een blauwe. Mijn cliënt zit al zes maanden in voorhechtenis. Hopelijk kan het effectieve deel van de celstraf hiertoe beperkt worden.”

De uitspraak volgt op 5 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.